maandag 13 juli 2015

Ramon | Storytelling Fotografie | Noord Holand

Zo'n 6 weken geleden ben ik begonnen met een online workshop Storytelling fotografie of Day In The Life Photography bij Colie James. Zij is een Amerikaanse fotografie die dit op zo'n voortreffelijke manier doet. Het betekende heel veel oefenen en ik heb mijn eigen kinderen nog nooit zo vaak op de foto gezet als de afgelopen 6 weken. Het zijn juist die normale dingen die het bijzonder maken en dat besefte ik me nu meer dan anders. Want wat worden ze snel groot. Even knuffelen of kroelen door de haren, het lijkt zo gewoon maar wat is dat prachtig als het wordt vastgelegd.

Het is een compleet andere manier van fotograferen en je moet echt het uiterste uit je camera halen om bepaalde situaties goed vast te leggen zonder dat het gewone "kiekjes" of "snapshots" worden.
Ik heb er zo van genoten en zou het iedereen aanraden om het in ieder geval een keer te doen. In plaats van te sparen voor die Ipad kun je ook gaan voor zo'n prachtige fotoshoot, want wat is het bijzonder als je dit over 20-30-40-50-60 jaar terug ziet. (die Ipad doet het dan toch niet meer).

Het verhaal van Samir en Sanne was natuurlijk al heel bijzonder. Samir was ziek en dit soort momenten waren voor hun van onschatbare waarde. Achteraf blijkt dat des te meer. Het bad en bed ritueel was voor hun als familie de laatste keer. Nadat ik was geweest kon hij niet meer traplopen en 2 weken later is hij overleden. Hoe mooi om dan nog te zien dat een kus, een knuffel, samen lezen maar ook gewoon je snoet afvegen na het eten al zo prachtig kan zijn.
Hun verhaal kun je terugzien via:

http://www.yvettevlaar.nl/1180397/just-a-day
of het verhaal op de blog:
http://yvettevlaar.blogspot.nl/2015/06/sanne-en-samir-meer-dan-alleen.html

Maar ook een mini story van Ramon. Hij is bezig met het behalen van zijn duikbrevet voor Advanced. Hij moest nog even zijn huiswerk maken voordat hij de volgende dag onderwater ging. Samen met Frank werd er dus tot laat in de avond gelezen en geschreven. Hij vindt leren niet makkelijk en het kost hem extra veel moeite om door deze stof heen te komen. De theorie voor zijn duikbrevet heeft hij mede dankzij de inzet van Victoria Hoogland van FHR Diving gehaald. En we zijn super trots op hem. http://fhrdiving.nl/site/2015/07/vriend-van-fhr-diving/

Wil je nu ook zo'n prachtig verhaal van jou familie vast gelegd hebben?
Neem contact op via: www.yvettevlaar.nl












Geen opmerkingen:

Een reactie posten